tahta kurusu nasil yok edilir Genel Bakis





En son bes tahta kurusu neden olur Kentsel haber


Biyolojik haşere kontrolörünün, haşere muayeneüyle müteallik çevresel tasalara bir cevap olup olmadığını anlamaya çtuzakışmadan önce, tüm bu haşere denetlemeü meselei hakkında kendimize azıcık üst plan bilgisi dayamak isabetli olacaktır; onunla ilk kez mukabillaşabilecek olanların yararına.

Şimdi, haşereler, onlardan bu şekilde bahseden insanoğluın çıkarlarına zarar veren organizmalardır (tipik olarak böcekler). Bu nedenle çiftçiler dâhilin, mahsullerini (tarlalarda yahut depolama sırasında) istila fail ve onları yiyici böcekler haşere olarak adlandırılacaktır. Öte yandan, soy ortamlarında eşyalara bulaşma eğiliminde olan 'evcil böcekler' (depodaki bezlere bulaşabilen güveler gibi), bekâretçiler aracılığıyla zararlı olarak görülüyor. Haşerelerin çoğunun böcek olmasına rağmen, haşere olmayanların da olabildiğince bir tomar evetğu akılda tutulmaya bileğerdir: kemirgenler (evsel ortamlarda depolanan şeylerin çiftliklerindeki ekinleri bozabilen) kadar haşereler bile zararlı olarak görülür. , yeniden de böcek olmadıkları gerçeği.

Dokuncalıların zararlı olduğunu gördükten sonra, onlara 'kurban' olan kişilerin onlardan kurtulmak istemesi doğaldır. Bu arada, henüz haşerelerin kurbanı sıfır insanoğlu hakeza bir 'kader'den kaçınmak isterler. Bu arada, haşerelere mekân sahipliği kılmak gülmeyen bir kader mümkün: Binlerce hektarlık kültür arazisinin vahit bir günde haşereler tarafından havaia harcandığı ve çoklukla milyonlarca doları bulan kayıplara yöntem haristığı bilinmektedir. Haşere istilasını önlemek midein atılan adımlar yahut esasen gerçekleşmişse haşere istilasını çözmek için atık adımlar, haşere aramaü oluşturma olarak adlandırılır.

Temel ilkeleri tahta kurusu neden olur





Imdi haşere denetçiü, kişinin kurtulmaya (yahut istilasını önlemeye) çkırmızııştığı haşerelere bentlı olarak çeşitli biçimler allıkıyor. Ve kemirgenler kabil elan heybetli haşereler, fak kadar mekanik yollarla uzun süre yoklama edilebilse bile, daha önce bahsedildiği üzere böcek olma eğiliminde olan haşerelerin önemli çoğunluğu midein kimyevi arama kâre yaramıştır. Bu çabada kullanılan kimyasallara pestisit adı verilir. Pestisitler haşere muayeneünde alelumum çok dokunaklı olsalar da, çevre dostu olma eğiliminde oldukları gerçeğini düşündüğümüzde, bu tarz şeylerin dezavantajı ortaya çıkma eğilimindedir. Bu noktada, pestisit olarak adlandırılan kimyasalların çok müşküllü olma eğiliminde oldukları gerçeğini rahatılda tutmakta kâr var. Bu nedenle, haşereler gittikten sonra de tahta kurusu ilaçlama kullanıldıkları yerde ekseri izleri sözır.

Olumsuzları yoklama etmek sinein henüz çevre dostu bir yöntemin vüruttirilip vüruttirilemeyeceğine dair sorulara vadi heveslian, kimyevi haşere muayeneünün bu çevresel etkisine bağlı endişedir. Nihai sonuç, (kimyevi bazlı) haşere muayeneü için ortaya çıkan endişelere hakikaten karşılık olup olmadığını görmeye çallıkıştığımız biyolojik haşere aramaü kadar alternatiflerin mesafeştırılmasıydı.

Biyolojik haşere denetlemeünde, nutuk konusu haşerelerin üzerine salınan, haşere olarak görülenler sinein yırtıcı olduğu aşina sair organizmalardır; onları tedirgin etmek ve bu nedenle haşere sorununu çözmek. Bu nedenle, dert yaratan haşereler yaprak bitleriyse, çevreye zararsız bir kimyevi püskürtmek namına, yaprak bitleriyle beslendikleri aşina gayrı organizmalar, yaprak bitleriyle beslenmeleri muhtevain probleminin olduğu alana sokulur.

Bununla yanında, biyolojik haşere kontrolörüyle ilişkin problem, etkinliğinin sorgulanabilir olma eğiliminde olmasıdır. Kimyasal haşere aramaü kapsamlı olma eğilimindeyken, biyolojik haşere muayeneünde tek zararlı yahut hatta iz bırakmadan, bu tam olarak garanti edilemez. Eke ölçekte (örneğin bin hektarlık bir plantasyonda) biyolojik haşere yoklamaünün uygulanması da muazzam bir misyon olur. Sonunda, daha çevre dostu haşere yoklama yaklaşımları düşünmeye devam etmemizi sağlayıcı bu kabilinden düşüncelerdir. Bunun nedeni, biyolojik haşere kontrolünün, nasıl kimyevi haşere kontrolü için ortaya çıdem çevresel endişeleri ele saha bir yaklaşım olmasına mukabil, çoğu insanoğlunun görüşüne nazaran yeterince randımanlı (veya ölçeklenebilir) görünmemesidir



Evlerimizde, ofislerimizde, araba garajlarında ya da kömürlük ve depolarda zaman zaman böceklerle karşılaşabiliriz. Bunlardan biri olan tahtakuruları en yaygın görülen böcek türleridir. Gördüğünüz an panik yapmadan onlardan kurtulmanın ve varlıklarını önlemenin yollarını öğrenirseniz, sizin için daha iyi olur.

Bu tarz böcek ve haşereler elbette can sıkıcı olmaktadır. Ancak belirli tedbirler ve önlemler alarak kısa sürede bu sorunların tahta kurusu neyi sevmez önüne geçebilir hatta hiç oluşmamasını sağlayabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *